2012. január 1., vasárnap

Mi is az az elemes korlátrendszer?

A kérdés teljesen jogos, bárkiben felvetődhet, aki nem járatos a témában. A legtöbb ember amikor építkezésre, lakberendezésre terelődik a szó, ezeket a témákat egyből hatalmas költségekkel és nehezen megtalálható szakemberekkel köti össze. Valóban, elég kevesen vannak, akik otthon nekiállnának kicsempézni a konyhát, vagy kicserélni a fürdőkádat nagyobbra.

A korlátépítésnek nehéznek kell lennie?
Ésszerűen végiggondolva: kétségkívül. Ahogy a laikus látja: a korlát maga az épület, a lépcső, a terasz része, így annak utólagos beépítése bizonyára nagyon komoly beavatkozásokkal jár. És itt jön be a képbe az elemes korlátrendszer.

Az az elemes korlátrendszer, aminek egyetlen, előre teljes mértékben kiszámítható költsége van: meg kell azt vásárolnia. Nincs szükség szakemberre, tervezőre, kivitelezőre. Az elemes korlátrendszer lényege, hogy mindössze egy mérőszalaggal és némi fantáziával összeállíthatjuk, milyen alkatrészeket is kell megvásárolnunk; csöveket, oszlopokat, végzárókat, esetleg pontfogókat. Nincs átverés, nincsenek rejtett költségek. Az általunk kiválasztott cég (jobb esetben) segít az elemek összeválogatásában, kiszállítja azt, majd ezt az ügyfélnek csupán egy csavarhúzó és esetleg fúró segítségével össze kell szerelnie. Nem sokkal nehezebb, mint felépíteni egy lego-építményt (ami alatt nyilván nem egy másfél méter magas kastélyreplikát értünk).

Cikksorozatunk következő részében megvizsgáljuk az elemes korlátrendszerek előnyeit, azután pedig részletesen foglalkozunk azzal is, hogy milyen alkatrészekre lehet szüksége az egyszeri vásárlónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése